achtergrond

Over mij

Mijn naam is Heleen Kruitbosch. Ik werk als zelfstandig gevestigd ACT Coach in Zwolle. Van oorsprong ben ik medisch maatschappelijk werker van beroep. In 2015 kwam ik voor het eerst in contact met ACT en vanaf dat moment heeft het mij niet meer losgelaten. Ik volgde een basisopleiding en verdiepingscursus tot ACT trainer en een online scholing van een van de grondleggers van ACT, dr. Steven C. Hayes. Momenteel ben ik in opleiding tot ACT & Psychosociaal Therapeut. Ik ben geregistreerd in het coachregister van de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en de ACBS BeNe (Association for Contextual and Behavioral Science). Van hieruit blijf ik voortdurend bezig met persoonlijke en vak-inhoudelijke ontwikkeling.

Zelf heb ik ervaren wat de positieve invloed van ACT op mijn leven is. Ik heb een periode gekend waarin angst en vermoeidheid de overhand hadden in mijn leven. Het ‘normale’ dagelijks leven was opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Het lukte mij bijvoorbeeld niet meer om te genieten van de dingen die belangrijk voor mij zijn, zoals mijn familie en de natuur.  Door ACT heb ik geleerd hoe ik ruimte kan maken voor moeilijke gevoelens en gedachten in mijzelf en hierdoor voel ik me beter weerbaar voor de lastige dingen in het leven. Het betekent niet dat ik geen moeilijkheden meer tegenkom, maar we dat ik weet hoe ik ermee om kan gaan. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik voluit leef. Ik ervaar het leven voluit, met al zijn mooie en minder mooie kanten. Dit gun ik iedereen en van daaruit zet ik mij met veel passie en enthousiasme in voor mijn werk. 

NFG

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Van hieruit heb ik me verbonden heb aan de ethische gedragscode zoals deze door de NFG is opgesteld. Daarnaast moet ik voor accreditatie kunnen laten zien dat ik mij blijvend ontwikkel op professioneel gebied.

ACBS BeNe

Association for Contextual and Behavioral Science, Nederlandstalige afdeling. Dit is een wereldwijde vereniging van therapeuten, onderzoekers en andere betrokkenen die zich bezig houden met Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Relational Frame Theory (RFT) en functioneel contextualisme (FC). Alle aangesloten ACT-professionals zijn op de site te vinden.

Open chat
1
Heb je een vraag?
Hoi,

Voel je vrij om hier snel en eenvoudig je vraag via WhatsApp te stellen!

Hartelijke groet,

Heleen