Bewegen naar een leven in balans

Het is onvoorstelbaar hoeveel informatie wij tegenwoordig tot ons krijgen en hoe snel alles gaat. Ons brein draait overuren en het is een uitdaging om in alle hectiek een moment van rust te vinden en bewust richting te geven aan je leven, in plaats van je door alle externe prikkel te laten leiden. 

In mijn werk als coach werk ik voornamelijk met ACT (spreek uit in één woord ‘ekt’). ACT helpt je flexibel om te gaan met de obstakels die je tegenkomt in het leven (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment). Ik ben van mening dat ACT een enorm waardevolle methodiek is die aansluit bij  de uitdagingen waar wij als mens in de moderne samenleving voor komen te staan. Van daaruit is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om te gaan met de obstakels in het leven en te bewegen naar datgene wat ze écht belangrijk vinden.

Het uitgangspunt van ACT-coaching

ACT bestaat uit zes verschillende processen/vaardigheden. Deze ACT vaardigheden zorgen er samen voor dat je psychologisch flexibeler wordt. Je psychologische flexibiliteit bepaalt hoe jij omgaat met negatieve gedachten, onaangename gevoelens, en (lichamelijke) ervaringen. Het doel van ACT is dus niet zozeer het reduceren van klachten, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht. Onderstaand staan de ACT-processen verder uitgewerkt. Deze zullen als een rode draad door onze coachingssessies lopen.

Ruimte maken voor

Lees meer

Acceptatie

Je leert ruimte maken voor vervelende ervaringen en leert te stoppen met vechten tegen onvermijdelijke zaken in het leven waarin pijn, verdriet of teleurstelling verscholen ligt.

Hier en nu

Lees meer

Hier en nu

Aandacht voor het hier en nu. De vaardigheid om je ervaringen te observeren en te ondergaan, zonder actie te ondernemen om ervaringen te vermijden, te controleren of vast te houden.

Met afstand kijken naar

Lees meer

Defusie

Je leert afstand nemen van gedachten. Je kunt iets anders doen dan je gedachten je ingeven, wat je dus de keuzevrijheid geeft om het 'advies' dat je brein je geeft op te volgen, of niet.

Wat vind je écht belangrijk?

Lees meer

Waarden

Krijg inzicht in de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Zo kun je altijd keuzes maken die je bewegen richting datgene wat belangrijk voor jou is, in plaats van ervan af. 

Wie ben je?

Lees meer

Zelf-als-context

Flexibel omgaan met je zelf(beeld). Het jezelf leren zien in context (samenhang) met je omgeving.

In beweging komen

Lees meer

Toegewijde actie

De bereidheid om je gedrag stap voor stap te veranderen in de richting van de waarden waaraan je jezelf verbonden hebt.

Coaching op maat

Een coaching-straject bestaat uit een inventariserend gesprek en een vragenlijst die je psychologische flexibiliteit bij de start van het traject in kaart brengt. Daarna volgt een traject waarbij de kernprocessen van ACT als een rode draad door onze gesprekken zullen lopen. In de sessies werk ik veel met metaforen en oefeningen; je oefent en ervaart hierdoor direct hoe je ACT in je dagelijks leven kan toepassen. Aan het eind van het traject wordt nogmaals een vragenlijst afgenomen.  

Gemiddeld bestaat een coachingstraject uit 5 tot 7 sessies, maar uiteindelijk is het altijd een traject op maat en stem ik elke keer samen met jou af waar behoefte aan is. Het kan ook zijn dat je na 2 of 3 gesprekken al voldoende op weg bent geholpen. 

Jouw investering bedraagt 95 euro per uur. Het kan zijn dat je een afspraak moet afzeggen. Dat kan tot 24 uur van tevoren. Afzeggingen daarna worden in rekening gebracht.

Ben je benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op om je vraag te stellen of plan onderstaand direct je vrijblijvende kennismakingsgesprek!  

Groepstraining

Samen kom je verder!
Meld je aan voor de 6-daagse groepstraining.

In business

ACT workshops en trainingen op maat voor bedrijven en organisaties.

Open chat
1
Heb je een vraag?
Hoi,

Voel je vrij om hier snel en eenvoudig je vraag via WhatsApp te stellen!

Hartelijke groet,

Heleen